15 augusti 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 32 Dubbelt Justin

Major Lazers Cold Water [Because/Warner] featuring Justin Bieber och Mø är fortsatt etta på singellistan. Men utmanas av nya tvåan Dj Snake – featuring Justin Bieber! – med Let Me Love You [Interscope/Universal]. Lasse Stefanz Road Trip [Mariann/Warner] är efter sju veckor fortfarande ohotad etta på albumlistan.

Tyvärr, men ser man på på singellistan så har har det nu hänt. Sommaren är i princip över. Återigen händer det åtskilligt på listan över svenskarnas favoritlåtar. Ett antal nykomlingar kryddas av en serie rejäla klättringar.

Jonas Blue feat JP Cooper i Perfect Strangers [Virgin/Universal] är det nu stadiga hotet underifrån. Låten har via placeringarna 54, 25, 14 och 7 nu nått plats 3.

En annan stark klättrare är amerikanska The Chainsmokers feat Halsey som inledde som 59 med Closer [Disruptor/Sony] och nu når plats 22. Chainsmokers låg tidigt 2016 som bäst på plats 5 med Don’t Let Me Down. 2014 nådde premiärsingeln #Selfie nummer 2.

En annan relativt färsk men redan stabil hitleverantör är Twenty One Pilots. Efter åtta veckor på listan når Heathens [Atlantic/Warner] vecka 32 till plats 24.

Och så har vi nykomlingarna: Starkast är alltså DJ Snake, men Tove Lo går in som 16 med Cool Girl [Universal/Universal], Junge Junge feat Kyle Pearce startar som 57 med Run Run Run [Svenska Inspelningar/Universal] och Axwell & Shapov når 78 med Belong [Axtone Records].

Heatseeker toppas av Flume feat Kai i Never Like You [PIAS/Border].

DJ Snake är även starkaste nykomling på albumlistan med Encore [Interscope/Universal] som nummer 7.

Samlingslistan har en ny etta i Suicide Squad: The Album [Atlantic/Warner] medan vinyllistan har en i form av Blue Pills med Lady In Gold [Nuclear Blast/Sony].

Att notera: DVD-listans topp 10 innehåller tre titlar från KISS och lika många från ABBA. 70-talet rules!

Lars Nylin