8 augusti 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 31 Major Lazer ohotad

Major Lazers Cold Water [Because/Warner] är fortsatt klar etta på singellistan, featuring Justin Bieber och Mø. Lasse Stefanz Road Trip [Mariann/Warner] är efter sex veckor lika överlägsen etta på albumlistan. På annat håll får Benny Andersson ännu en etta till sitt mäktiga cv.

Singellistan är fortsatt sommarstabil. Men Jonas Blue feat JP Cooper i Perfect Strangers [Virgin/Universal] skakar om. Låten gick in som 54 och har gått från 25 till 14 och nu 7.

Veckans starkaste nykomling är norska Marcus & Martinus. Veckan efter att MI siat att deras listdominans på sistone möjligen var på väg att plana ut bevisar tvillingarna oss fel genom att skicka in Light It Up [RCA/Sony] på plats 23.

En annan stark nykomling är amerikanska The Chainsmokers feat Halsey som startar som 59 med Closer [Disruptor/Sony]. Chainsmokers var tidigare i år som bäst 5 med Don’t Let Me Down. 2014 nådde #Selfie så högt som 2.

Ny etta på Heatseeker är Ledinsky som klättrar från 4 med Donaldtrumpmakesmewannasmokecrack [Atlantic/Warner].

Lasse Stefanz regerar ohotat en relativt oförändrad albumlista. Benny Andersson Orkester med Mitt hjärta klappar för dig [Mono/Universal] är nu nummer 2 och toppar som nyhet den speciella vinyllistan.

Att notera: samlingslistan toppas fortsatt av Absolute Summer Hits 2016 [Warner/Warner] medan den klassiska listan har en nyhet som etta i 50 Classical Masterpieces [DG/Universal].

Lars Nylin