2 augusti 2016

LIVE Programmet klarnar för LIVE AT HEART

Om knappt en månad är det dags för Live At Heart i Örebro. 187 akter är hittills bokade för showcase och liksom förra året visas gratis utomhusbio med musikfilm.

Årets Live At Heart äger rum mellan den 31 augusti och 3 september och låter åter Örebros stadskärna förvandlas till fyra dagar av musik, film och fest.

Varje år ansöker omkring 1000 artister och band om att få spela, varav cirka 200 väljs ut. Hittills i år är 187 artister klara från bl a Sverige, Tyskland, Kanada, USA, England och Australien.

Seminarieprogrammet kommer att handla om såväl låtskrivande som crowdfunding. Erica Anderson från crowdfunding-plattformen Seed and Spark i Los Angeles kommer att hålla ett seminarium i det senare ämnet.

Den som undrar över hur en formar hits för den asiatiska marknaden kan söka sig till seminariet med Peter Sahlin från förlaget Starlab, som haft stora listframgångar i Japan.

Dessutom diskuteras mediabranschens framtid i ett samtal med postproduktionsbolaget Chimney och Youtube-nätverket Splay under namnet ”Är youtubestjärnorna underhållningsindustrins framtid?”.

Live At Heart innefattar även en filmdel, som fortsätter att växa, enligt Daniel Lundsten, festivalmanager för Live At Heart Film Festival.

– Vi kommer att bjuda på filmvisningar med Q&A:s med filmskapare och en kortfilmstävling med bidrag från hela världen. Extra kul är det att vi i år igen kan bjuda örebroarna på gratis utomhusbio under festivalveckan och vi hoppas på minst lika stor uppslutning i år som det var i fjol, säger han i ett pressmeddelande.

Utomhusbion kommer i år att visa den brittiska musikalfilmklassikern The Rocky Horror Picture Show, Jim Hensons Labyrinth med David Bowie i huvudrollen samt Känn ingen sorg, filmen som baserats på Håkan Hellströms låtar.  Visningen av Känn ingen sorg gästas av regissörerna Måns Mårlind och Björn Stein.

Mer info på: www.liveatheart.se

Christel Valsinger