2 augusti 2016

LIVE Festivaltät helg lockade många

Konsertbilder fyllde många Facebook-användares flöden under helgen då ett flertal stora festivaler ägde rum samtidigt runt om i landet. Samtliga med olika profiler.

I Dalhalla arrangerades den elektroniska musikfestivalen Into The Valley för andra året i rad. Festivalen som lockar en stor internationell publik, från bl a Frankrike och Tyskland, bjöd i år på artister som Axel Boman och Four Tet.

Storsjöyran i Östersund kan stoltsera med att vara en av Sveriges äldsta stadsfestivaler, med anor från 60-talet och lockar med ett brett utbud artister. 36 000 besökare rapporteras ha besökt helgens upplaga där bl a Van Morrison, Otto Knows och Melissa Horn uppträdde.

Stockholm Music and Arts satsar på en fusion av musik och konst. Årets festival som var den femte i ordningen lockade med bl a Patti Smith, Joan Baez, Lauryn Hill och Kraftwerk och lockade 15 000 besökare.

Christel Valsinger