26 juli 2016

LIVE Packmoppeturnén rullar igång

13 spelningar på två veckor. 70 mil på moped. Packmopedsturnén i Värmland har blivit en udda institution sommartid. I år finns Dregen, Elin Ruth och Love Antell bland de som reser. MI har pratat med en annan institution, Nikke Ström i kompbandet.

Efter premiär på Sliperiet i Borgvik rör sig packmoppe-possen de närmaste två veckorna i 30 kilometer i timmen genom Värmland. Arrangören Göran Samuelsson har i år sällskap av Elin Ruth, Roger Pontare, Dregen, Love Antell och ett band som bland annat innehåller ikonen Nikke Ström från Nationalteatern och Nynningen.

När MI frågar Nikke Ström varför han ger sig ut på vägarna på det här sättet tvekar han inte en sekund:
– Det är mycket som är speciellt med Packmopeds-turnén, men framför allt är det ett uppkäftigt finger till alla lyxproduktioner med bortskämda primadonnor som åker runt och gnäller i sina nightliners. Det är också ett skönt alternativ till alla stadsfester och gigantiska festivaler. Gänget svetsas samman av alla strapatser och det blir mycket hålligång i skogen.
Vad är annars den mest spektakulära ”udda” turné du gjort?
– Den i särklass mest spektakulära turnén jag nånsin gjort är ju utan konkurrens Tältprojektet på 70-talet: 60 personer på scen och 100 perssoner totalt. Ett cirkustält, 37 husvagnar, två långtradare, två bussar ombyggda till kök respektive dagis – svårslaget!
– För mig är det här att få spela med gamla legender och som att få vara med i ett kultgäng. Det är stort. Nu kommer jag spela på småorter jag inte varit – det är inte varje dag en stadsråtta som jag får chansen att spela i Värmland, fortsätter Love Antell till Värmlands Folkblad.
Återstående datum:

26 JULI Lillsjön Gräsmark
27 JULI Kollsbergs Hembygdsgård Torsby
28 JULI Uddeholmsladan
29 JULI Nyeds Hembygdsgård Molkom
30 JULI Strandkanten Karlskoga
31 JULI Nöjesfabrikens Innergård KARLSTAD
1 AUG Nöjesfabrikens Innergård KARLSTAD
2 AUG Krokstad Herrgård Säffle
3 AUG Café XO Åmål
4 AUG Hembygdsgården Sillerud
5 AUG Arvika Hamnfest
6 AUG Sillegården Västra Ämtervik

Lars Nylin