25 juli 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 29 Marcus & Martinus rör om

Det händer saker kring tvillingduon Marcus & Martinus på flera av veckans listor. Men Mike Perry feat. Shy Martin med The Ocean [DF/Sony] är fortsatt landets hetaste låt. Detta före Miriam Bryants Black Car [Warner/Warner]. Lasse Stefanz regerar lika stabilt på albumlistan där Road Trip [Mariann/Warner] är etta för fjärde veckan.

Förra veckans starkaste klättrare var Matoma & Becky Hill vars False Alarm [FFRR/Warner] gick från . Nu planar den ut på plats 23.

Men det är fortsatt ändå norskt som utmanar på singellistan. Marcus & Martinus feat Katastrofe  med Elektrisk [RCA/Sony] finns nu på plats 9, upp från 26, upp från 44.

Listan innehåller också två intressanta nyheter i Jonas Blue feat JP Cooper i Perfect Strangers [Virgin/Universal] – in som 54 – respektive Felix Jaehn med Bonfire [Digital Distribution/Universal – ny som 68.

På Heatseeker-listan toppar även denna vecka Imany med Don’t Be So Shy [Uniform Beat/Playground] medan 5 Seconds Of Summer är bästa nyhet som nummer 2 med Girls Talk Boys [Digital Distribution/Universal].

Albumlistan är även den oförändrad i toppskiktet. Lasse Stefanz är för fjärde veckan etta med Road Trip [Mariann/Warner]. På vinyllistan är det däremot en nyhet i topp, Silvana Iman med Naturkraft [Woah Dad!/Bengans].

Att notera: Marcus & Martinus framfart märks även på  albumlistan där Hei [RCA/Sony] går från 6 till 2.

Lars Nylin