20 juli 2016

PODCAST Sommarprodden vill gå på djupet

Medan andra går och fiskar söker sig den nya podcasten SommarProdden på djupet i musiken. Gäster i de första avsnitten är Anders Johansson, Linda Nordeman och Jens Grönberg. 
SommarProddens programledare är Otto Blücker och Michael Casado, grundare av skivbolaget VAYS och själva musikproducenter. Båda är aktiva på många plattformar inom musik och TV och beskriver sig själva som stora fans av Sommar i P1. Lagom till den svenska sommaren såg de ett behov att grotta ner sig i branschen i form av en podd.
– Vi ger huvudsakligen ut elektronisk musik och har funnits i ungefär två år.  Nu inför sommaren satt vi ner och pratade med några välkända namn i branschen och fokuserar på sommarhitten/sommarplågan, skivomslagens betydelse, samt hur streamingtjänsterna har påverkat kvalitén på musiksläppen, säger Otto Blücher.
Gäster i serien är Linda Nordeman, musikredaktör på P3, Anders Johansson, manager för bl a Veronica Maggio, respektive Jens Grönberg, designer åt bl a Axwell.

Första avsnittet går att lyssna på här:
https://itunes.apple.com/se/podcast/sommarprodden/id1132723509?l=en&mt=2
 
Lars Nylin