16 juli 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 28 Mike Perry och Lasse Stefanz regerar semestern

Sverigetopplistan har i stora delar tagit semester denna vecka. De som lite rör om stabila listor är norrmannen Matoma liksom de unga landsmännen i fenomenet Marcus & Martinus. Men Mike Perry feat. Shy Martin med The Ocean [DF/Sony] är fortsatt landets hetaste låt före Miriam Bryants Black Car [Warner/Warner].

Förra veckans bästa nykomling var Matoma & Becky Hill med False Alarm [FFRR/Warner]. Nu utmanar det norsk-engelska samarbetet toppen genom att klättra från 64 till 25 på en i övrigt mycket stabil singellista. För Matoma – Tom Straete Lagergren- innebär detta den hittills näst bästa placeringen. Förra året låg han som bäst 8 med sin remix av Notorious BIG:s Old Thing Back.

De som kommer underifrån är i stort sett Olly Murs, ny på plats 40 med You Don’t Know Love [RCA/Sony]. respektive Marcus & Martinus, ny som 61 med förra veckans Heatseeker-etta Heartbeat [RCA/Sony].

Entrén för det norska YouTube-fenomenet gör att att man nu har två låtar på topp 100. Med gästspel av Katastrofe är Elektrisk [RCA/Sony] nu nummer 26, upp från 44. Duon har dessutom två låtar på Heatseeker.

På Heatseeker-listan – för låtar som ännu inte varit topp 100 – toppar nykomlingen Imany med Don’t Be So Shy [Uniform Beat/Warner].

Albumlistan är även den oförändrad i toppskiktet. Lasse Stefanz är fär tredje veckan etta med Road Trip [Mariann/Warner].

Att notera: The Ocean närmar sig drömgränsen 100 miljoner streams på Spotify.

Lars Nylin