4 juli 2016

MUSIKBOLAG Lukas Graham platinabelönade

I fredags spelade Lukas Graham på Bråvalla, vilket vad bandets första stora konsert i Sverige. Samtidigt passade Universal Music på att dela ut Platinaskiva för de senaste månadernas stora framgångar för det danska bandet.
Lukas Graham tilldelades en tavla för singlarna 7 Years ( 7 gånger platina), Mama Said ( 2 gånger platina) och albumet Lukas Graham (Blue Album) (platina). Bandet tog Sverige med storm när de släppte 7 Years som idag har över 479 miljoner streams på Spotify. Låten toppade både Spotify- och singellistan i Sverige. I våras kom hela världen i kapp och bandet har gästat bland annat The Ellen Show, Jimmy Kimmel och James Corden i USA. 7 Years hamnade nummer ett på singellistor i över sju länder däribland Storbritannien och nådde en andraplacering på Billboard Hot 100. Uppföljaren blev Mama Said.

Debutalbumet gick rakt in som nummer tre på svenska albumlistan, där det har spenderat 20 veckor på topp 10. Det gick även in som numer två på albumlistan i Storbritannien och som nummer tre på Billboard 200-listan.

Lukas Graham är nu aktuella med nya singeln You’re Not There. Låten är producerad av Future Animals, som även producerat både 7 Years och Mama Said och skriven av sångaren Lukas själv om hans far.

Lars Nylin

På bilden från vänster: Charlie Lindahl (Head Of Radio Universal Music Sweden), Joakim Johansson (General Manager / Marketing Director Universal Music Sweden), Magnus Larsson (Artist), Niklas Torsell (International Promotion Manager Universal Music Sweden), Mark Falgren (Artist), Per Sundin (Managing Director Sweden / SVP Nordic Region Universal Music), Lukas Graham (Artist), Burt McRoy (Senior International Product Manager Universal Music Sweden),  Anders Lindberg (Head Of International Universal Music Sweden).