27 juni 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 25 Winnerbäcks vecka

Mike Perry feat. Shy Martin är kvar som etta på singellistan med The Ocean [DF/Sony]. I övrigt så är det mycket Lars Winnerbäck på listorna inklusive att Granit och morän [Universal/Universal] är ny etta på albumlistan.

Lars Winnerbäck får sin åttonde albumetta med Granit och Morän. Han går också rakt in som etta på vinyllistan. Även på singellistorna gör den nya låtkollektionen avtryck. Titellåten och singeln återvänder som nummer 81 medan fyra övriga spår placerar sig mellan detta och plats 99. På Heatseekerlistan, för låtar under topp 100, lägger sig de resterande albumspåren.

Återvänder vi till singellistan händer det saker även i toppskiktet trots en i grunden lugn midsommarvecka. Joel Adams klättrar vidare med Please Don’t Go [Will W], denna vecka från 15 till 6. Även Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy fortsätter uppåt,Don’t You Need Somebody [Warner/Warner] är nu nummer 7.

Veckans starkaste nyhet har Miriam Bryant i Black Car [Warner/Warner] som går in som nummer 20. Att den nu ligger topp 10 på Spotifys svenska lista tyder på att den fortsätter uppåt nästa vecka.

På plats 72 går Tiesto feat. John Legend in med Summer Nights [PM/Universal] medan amerikanska Twenty One Pilots lägger sig en plats under med den tidigare Heatseekerettan Heathens [Atlantic/Warner].

På nämnda Heatseeker är Panetoz ny etta med Om [PNTZ/Warner].

Utöver Lars Winerbäck är Red Hot Chili Peppers starkaste nyhet på albumlistan, The Getaway [WB/Warner] går in som 4. Det kaliforniska bandet har nått plats ett med sina fem senaste album, senast I’m With You 2011.

På samlingslistan återkommer Eurovision Song Contest: 2016 Stockholm [Universal/Universal] till förstaplatsen. Samma titel toppar som nyhet DVD-listan.

Lars Nylin