27 juni 2016

MUSIKBOLAG Guld till Margaret

Margarets Cool Me Down [Warner Music] har nått guldstatus. Låten som släpptes i april ligger fortfarande högt på Spotifys svenska topplista och lyric-videon har setts över 16 miljoner gånger.

Margarets debutsingel Thank You Very Much släpptes 2013 och blev direkt en hit i flera länder. Den låg bland annat topp 10 i Italien och topp 20 i Tyskland. 2014 släpptes debutalbumet Add The Blonde som producerats av svenskarna Joakim Buddee och Martin Eriksson, samt den engelska producenten Ant Whiting som tidigare jobbat med bland andra M.I.A. Albumet sålde platina i Polen och var nominerat till Årets Album på ESKA Music Awards och 2015 vann hon Årets Artist på samma gala. Margaret är Polens största popstjärna med åtta hits i bagaget.

Christel Valsinger

På bilden: Robert Skowronski, A&R/Warner, David Hellberg, Produktchef/Warner, Margaret, artist och Ellen Fjæstad, Promotion Manager/Warner.