18 juni 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 24 Mike Perry undvek Västgötaklimax

Västergötland regerar på singellistan. Mike Perry feat. Shy Martin klättrar den här veckan hela vägen till toppen med The Ocean [DF/Sony]. På albumlistan återvänder Kent till förstaplatsen med Då som nu för alltid [RCA/Sony].

Det höll i fyra veckor för Justin Timberlake med Don’t Stop The Feeling [RCA/Sony]. Men nu fick den flitigt Sverigeaktuella amerikanen abdikera för Mike Perry & Shy Martin. Det blev alltså inget Västgötaklimax för debutteamet från Skövde. The Ocean har hittills streamat 31 miljoner gånger på Spotify och ligger just nu som nummer 28 på globala Spotifylistan – att den toppar den svenska är kanske mindre överraskande.

Ett tänkbart hot mot toppen av listan (Timberlake är nu tvåa medan EM-låten med David Guetta och Zara Larsson är trea) finns i Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy. Don’t You Need Somebody [Warner/Warner] fortsätter klättrandet och är nu uppe på plats 11.

Alan Walker anlände förra vecka på plats 28 med nya  Sing Me To Sleep [Mer Musikk/Sony], den tar sig nu vidrae till 18 och är redan en värdig uppföljare till den globala succén Faded (se separat artikel). En annan intressant klättrare är Kungs vs Cookin’ On 3 Burners med This Girl [Kings/Universal] som går från 33 till 18.

Veckans bästa nykomling hittas på en modest plats 57. Men det handlar om Norlie & KKV så mycket talar för att Det vet väl du [SFKV/Universal] tar sig uppåt nästa vecka. Hittills har Norlie & KKV som näst nått andraplatsen på listan, tidigare i år släppte de Din idiot och toppade som nummer 7.

Etta bland Heatseekers är Alex Newell & Jesse Glynne & DJ Cassidy med Kill The Lights (with Nile Rodgers) [Atlantic/Warner], den klättrar från 5.

Albumlistan toppas alltså av ett återvändande Kent. Bästa nykomling är amerikanska Rival Sons på plats 7 med Hollow Bones [Earache/Sound Pollution]. Samma album toppar vinyllistan.

Samlingslistan har en ny etta i Absolute Music 80 [Warner/Warner].

Att notera: Frej Larsson & Joy klättrar från 74 till 58 på singellistan med EM-låten Mitt team [Universal/Universal]. På onsdag kväll vet vi nog vad låten har för möjligheter att avsevärt förbättra detta.

Lars Nylin