17 juni 2016

Max Martin skänker till I AM YOU

Redan i ett tidigt skede donerade Max Martin en summa som gjorde att hjälporganisatioonen I AM YOU kunde sätta igång arbetet för att koordinera volontärinsatser för flyktingar vid Europas gränser. Nu har han gjort det igen genom att donera en del av Polarprissumman till I AM YOU.

I AM YOU är en internationell hjälporganisation som bildades i Stockholm i oktober förra året av Damian Ardestani – även känd under artistnamnet XOV – och bästa vännen Rebecca Reshdouni. Många MI-läsare har säkert noterat att flera i den svenska musikbranschen engagerat sig i organisationens arbete.

– Vi är mycket glada och tacksamma för Max Martins stöd till I AM YOU. Det här var helt och hållet hans initiativ som den fantastiska, ödmjuka människan han är. Han har genom sitt stöd hjälpt tusentals människor på flykt, och genom detta nya bidrag får vi nu möjlighet att satsa ännu mer på våra humanitära program i flyktinglägren i Grekland, som fokuserar på utsatta barn och ungdomar, säger Damian Ardestani, en av grundarna av I AM YOU.

I AM YOU koordinerar volontärinsatser vid Europas gränser, har verkat i Makedonien och Turkiet samt på Lesbos sedan oktober. Just nu pågår ett långsiktigt arbete i Aten vid lägren Ritsona och Oinofyta och organisationen planerar att expandera till fler läger efter sommaren. Till skillnad från andra hjälporganisationer, som ofta fokuserar på att täcka absoluta nödvändigheter som vatten, hygien och elektricitet, är I AM YOU:s fokus annorlunda.

”Det finns en stor frustration bland majoriteten av barn och unga vuxna (upp till 35 år) som bor i lägren, I AM YOU arbetar för att låta barn vara barn, ger tonåringar något att göra, utnyttjar alla talanger som finns inom ett läger för att skapa känslan av gemenskap.  I AM YOU:s uppdrag är att få människor på flykt att känna sig mänskliga igen. Det är organisationens huvudfokus och görs genom en rad olika aktiviteter och program, med syfte att återställa en känsla av respekt och värdighet hos de som deltar” skriver I AM YOU i ett pressmeddelande.

Lars Nylin