13 juni 2016

MUSIKBOLAG 5 gånger platina för Jonas Blue

Jonas Blue har sålt fem gånger platina av sin debutsingel Fast Car. I helgen fick han motta sin första fysiska platinaskiva någonsin när han framträdde på Summerburst.
Den 21-åriga britten Jonas Blue fick en superhit med sin tropical house-version av Tracy Chapmans klassiker Fast Car (feat. Dakota). Den var länge den näst mest spelade låten på Spotify i Sverige och har sålt över 200 000 exemplar i Sverige  – d v s fem gånger platina vilket gör den till årets hittills mest sålda internationella singel i Sverige. Nu är han tillbaka med den helt egna låten Perfect Strangers, den här gången feat. JP Cooper.Fast Car låg som bäst som nummer 2 på Sverigetopplistan och har i dag över 280 miljoner streams på Spotify, varav 25 miljoner bara i Sverige. Låten tog sig in på Billboard Hot 100, och placerade sig på en andraplats på singellistan hemma i Storbritannien.

Lars NylinPå bilden från vänster: Anders Lindberg (Head Of International Universal Music Sweden), Aaron Ross (Manager), Niklas Torsell (Promotion Manager Universal Music Sweden), Jonas Blue (Artist), Charlie Lindahl (Head Of Radio Universal Music Sweden), Luke Armitage (International Marketing Manager).