13 juni 2016

4 SNABBA Iman Conta Hultén/Årets Rookie Denniz Pop Awards

Låtskrivaren och artisten Iman Conta Hultén vann priset som årets rookie i kategorin låtskrivare/producent tillsammans med Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson på Denniz Pop Awards. MI är nyfikna på den lovande talangen.

Zara Larssons Lush Life är den hittills största låtskrivarframgången för Iman Conta Hultén, som är kontrakterad låtskrivare på Kobalt Music. Men hon har också samarbetat med Lilla Namo och släppt egna singeln Sugar Deluxe. Priset på Denniz Pop Awards delar hon med Linnea Södahl och Emanuel Abrahamsson, som också står bakom Larssons världshit.

Vad betyder priset för dig?

– En massa möjligheter för det är så stora människor som valt att vi ska vinna. Så det betyder enorma möjligheter men det är också en stor ära.

Lush Life är din första riktigt stora hit. Hur gick det till när ni skrev den?

– Vi träffades på ett camp för Zara Larsson. Vi klickade direkt och skrev en svängig låt som skulle spegla hennes personlighet, att hon är kaxig och tar för sig.

Du har en egen artistkarriär också. Skiljer sig låtskrivarprocessen åt är du skriver till dig själv mot när du skriver för andra?

– Ja det skiljer sig för det står mer på spel när jag skriver för mig själv. Jag analyserar om jag kan stå för det jag skriver, men när jag skriver för andra är jag mer öppen för att slutresultatet kan hamna på oväntade ställen.

Vad har du på gång framöver?

– Jag har precis släppt en låt tillsammans med Mash Up International som heter Criminal så därför kommer jag att synas framöver på spelningar runtom i Sverige. Och till hösten kommer min nästa singel.

Christel Valsinger