12 juni 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 23 Justin regerar

Justin Timberlake går inte att rubba på singellistan. Don’t Stop The Feeling [RCA/Sony] är fortsatt landets hetaste låt. Men Mike Perry feat Shy Martin hotar vidare med The Ocean [DF/Sony] som tvåa. På albumlistan vann danska Volbeat en procentstrid och är ny etta före Roxette.

Veckans mest spektakulära är en kvartett nyheter en bit ner på topp 100. I toppen är det däremot stabilt med bara små justeringar. Som att EM-låten This One’s For You [Parlophone/Warner] med David Guetta feat. Zara Larsson går upp en plats till 4, liksom att Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy fortsätter från 20 till 16 med Don’t You Need Somebody [Warner/Warner].

Intressantaste klättring gör Håkan Hellström i fotspåren på två utsålda Ullevi. Din tid  kommer [Woah Dad!/Warner] går från 17 till 6. Samma låt låg som nummer 5 i april. Fokuset på Hellström gör också att han nu har 6 låtar på topp 100.

De ovannämnda nyheterna: Alan Walker anländer starkt med nytt släpp efter listettan Faded. Nya Sing Me To Sleep [Mer Musikk/Sony] går in som 28. Skolkamratduon Otto Knows feat Avicii går in som 36 med Back Where I Began [Warner/Warner]. Peg Parnevik släpper sin andra singel och blir ny nummer 38 med We Are (Ziggy & Carola) [Kennel/Sony]. Slutligen går instagramfenomenet och kändisbarnet Penny Schulman in som 43 med Tjejer är bäst [Gabana/Universal].

Heatseekerlistan har en ny etta i Twenty One Pilots Ride [Fueled By Ramen/Warner] med ny nummer 2 i danska Volbeat feat Danko Jones med Black Rose [Vertigo/Capitol/Universal].

Samma Volbeat är också ny etta på albumlistan med Seal The Deal & Let’s Boogie, gruppens andra etta. Roxette snuvas på förstaplatsen med minsta möjliga marginal. När Good Karma [Roxette Recordings/Warner] blir nummer 2 är det samma placering som Charm School nådde som bäst 2011, vi anar att listfanatikern Per Gessle nästa vecka gärna ser en etta. En viss tröst kan vara att ordningen är den omvända på vinyllistan, där Håkan Hellström har fyra album med.

Att Notera: Kents Då som nu för alltid [RCA/Sony] faller från 1 till 3 på albumlistan. Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] återvänder i sin 15:e vecka på samlingslistan till tätplatsen.

Lars Nylin