10 juni 2016

PRIS De vann på Denniz Pop Awards

När Denniz Pop Awards delades ut för fjärde året i rad prisades bland annat några av låtskrivarna bakom Zara Larssons hit Lush Life och rutinerade managern och musikbranschprofilen Marie Dimberg.

Denniz Pop Awards delas ut i kategorierna Årets Rookie artist/band och Årets Rookie låtskrivare/producent. Dessutom utdelas ett hederpris, The Grand Prize för årets internationella framgång, samt priset årets MVP.

På torsdagskvällens gala gick priset för Årets Rookie Artist/Band till Alessandra Günthardt, som tidigare arbetat som låtskrivare och producent åt andra artister men som nu provar vingarna som artist. Hon skickade in den ännu outgivna låten If I Was Brave till juryn, som fick in nära 3000 låtar att ta ställning till.

Priset Årets Rookie låtskrivare/producent gick till låtskrivartrion Iman Conta HulténLinnea Södahl och Emanuel Abrahamsson, som varit med och skrivit Zara Larssons världshit Lush Life. 

The Grand Prize gick till svenska låtskrivar- och producentduon Mattman & Robin, som haft listframgångar världen över, med internationella artister som Taylor Swift, Selena Gomez och Gwen Stefani. Under det senaste året har de varit framgångsrika med låtarna Close (Nick Jonas ft Tove Lo) och Cake by the Ocean (DNCE). Tidigare i år tilldelades Mattman & Robin en amerikansk Grammy för årets album, för medverkan på Taylor Swifts album 1989.

Priset som årets MVP gick till managern och skivbolagskvinnan Marie Dimberg. Sedan 80-talet har Marie arbetat i, och påverkat, svenskt musikliv och musikexport. Marie började sin karriär på skivbolag och blev sedermera manager åt bland andra Roxette och Peter Jöback. Marie Dimberg har även toppat listan över musikbranschens mäktigaste kvinnor i MI.

De båda rookie-vinnarna gick, förutom äran och prisstatyetten, hem med varsitt stipendium på 10 000 dollar.

Christel Valsinger