10 juni 2016

MUSIKBOLAG Rapparen Alton till Cosmos Music

Rapparen och producenten Alton är bara 17 år men är redan förlagd av Kobalt och knuten till bokningsbolaget Luger. Nu inleder han även ett samarbete med Cosmos Music. 

Tack vare sin DJ:ande pappas stora vinylsamling kom Alton Nyika tidigt i kontakt med musik från världens alla hörn och lärde sig snabbt allt om genrer, musiktrender och olika sound. Att leka fram ljud var för honom lika naturligt som för andra barn att spela fotboll. Han började programmera beats redan som 8-åring, men det var först som tonåring som han började skriva musik mer fokuserat.

Förra året släppte han sina första alster och började uppträda live, något som snabbt ledde till att Kobalt hörde av sig och ville förlägga honom. Kort därefter inledde han ett samarbete med Luger, och sedan dess har flera skivbolag dragit i honom. Sedan några veckor tillbaka är det klart att Alton kontrakterats av Cosmos Music.

– Jag är jätteglad över att Alton vill samarbeta med Cosmos Music på hans kommande releaser. Att han både skriver och producerar, rappar och sjunger gör detta extra roligt. Att få samarbeta med en sån multitalang är så inspirerande och jag hoppas vi kan utvecklas tillsammans, säger Hugo Scherman, A&R på Cosmos Music.

Singeln Billboards som släpps den 10 juni blir det första släppet inom ramen för det nya samarbetet.