10 juni 2016

MIDEM Hargeby håller inte med i kritiken

När MI tog tempen på årets Midem i Cannes fanns en hel del kritik. Även i sociala medier har mycket ifrågasatts. Johan Hargeby på Sound Pollution tycker kritiken är överdriven.

Johan Hargeby, som gjorde sitt 25:e Midem, tycker att många glömmer plus som han anser klart överträffar de minus som finns i hur Midem utvecklats:

– Midem är fortfarande antagligen världens största B2B-mässa inom musik. För vårt företag är Midem fortfarande den viktigaste mässan, nästan alla våra internationella partners är där och under ett par fullspäckade dagar får man chansen att träffa de flesta, det blir intensivt men effektivt. Vi har ju världen som arbetsfält och under Midem träffar vi skivbolag vi representerar, våra internationella distributionspartners som är både fysiska och digitala. Sedan händer det alltid något speciellt på Midem,  vi presenterar en kommande release för det det stora amerikanska bolaget, som under möte på stående fot säger: ”we’ll write you a check, how much do you want?”

Vilken sorts kritik hör du?

– Många gnäller på Midem och säger att det var bättre förr. Visst finns det en del att jobba på men det känns knappast konstruktivt, man får inte glömma att marknaden för events fullkomligt exploderat de senaste 10-15 åren, vem har tid och råd att åka på allt? Man får vara selektiv och effektiv, för oss så har Midem blivit en av de givna mässorna att åka på då alla våra viktigaste partners är på plats. Riktigt roligt att mötas och dela erfarenheter och information med varandra.

Hur verkar det gå för era partners ute i världen?

– Samtliga av våra viktigaste partners verkar ha en snarlik utveckling vår. Nu är det ett par år av tillväxt –   det är otroligt inspirerande och man kommer hem taggad som fan. Vi behöver ju varandra för att det ska finnas en marknad. Vi och våra partners har en plattform att mötas i och det är jag väldigt tacksam för.

Lars Nylin

På bilden Sound Pollution under en middag med några av sina partners från England, Finland, Frankrike, Holland och Tyskland. Hargeby syns näst längst fram till vänster.