10 juni 2016

4 SNABBA Marie Dimberg/MVP Denniz Pop Awards

Denniz Pop Awardz belönar låtskrivare och producenter i Dag ”Denniz Pop” Volles minne. Men man utser också mest värdefulla person. I år fick Marie Dimberg det prestigefyllda priset.
Marie Dimberg, branschbekant inte minst som manager för Roxette och Peter Jöback, följer efter vinnarnamn som Klas Lnnding och Eric Hasselqvist.  Marie är påtagligt glad över utmärkelsen när MI hör av sig.
Varför tror du att du fick priset? 
– Jag vet inte, men jag hoppas och tror att juryn sett och uppskattat det jag gjort under alla dessa år. Oavsett så är jag enormt glad, stolt och hedrad!
Jobbade du själv något med Dag Volle?
– Nej, tyvärr inte med musik, bara med Bamsebucklan. Vad det var? Det vet dom som var med…
Vilka är dina personliga favoriter av producenter/låtskrivare genom åren – exkluderat de du arbetar med nu?
 – Oj så svårt. Tycker alltid att producentskap där det blir en oväntad combo är spännande; Dan Sundquist/Anne-Lie Rydé var ett sånt tidigt exempel. Sen kan ju listan bli väldigt lång även om jag exkluderar de i min nuvarande närhet… Producenter: Glenmark, Halapi, Fröberg, Lidehäll, Waltz, Glauman, Kjell Andersson, bröderna Åhlund och nominerade Victor Rådström för att nämna några. Låtskrivare än mer omöjligt; innan Cheiron var ju oftast låtskrivaren även artisten. Nu blir det ju mer låtskrivare/producent. Jag väljer de nya rookie-vinnarna Hultén/Södahl/Abrahamsson och Simon Strömstedt, plussar på med Laleh, The Family, Anna Ternheim, Peter LeMarc, Orup, Thåström, Olle Ljungström, Rebecka Törnqvist, Niclas Frisk och Andreas Mattson, Mauro Scocco, Pugh, Jocke Berg, Eva Dahlgren, Fredrik Kempe och toppar med Andersson/Ulvaeus och Max Martin /Shellback. Ge mig en helsida och jag kan fortsätta fylla på! Vi ska vara så stolta över vårt svenska musikliv, vi har både låtskrivare/producenter och artister av världsklass i så många olika genrer.
Vad händer i övrigt just nu?
– Jobbar vidare med nysläppta Roxette-plattan Good Karma. Förbereder inför Peter Jöbacks konserter i Budokan i Tokyo med I Love Musicals och vi planerar ny albuminspelning parallellt med Fantomen på Operan på Cirkus. Bollar nytt album med Loney Dear och ser fram emot massa nytt på Gessles label Space Station 12.
Lars Nylin