7 juni 2016

KONFERENS Dags för Symposium

På torsdag inleds årets Symposium, en veckolång festival som kretsar kring tech, musik, idéer och mode där Denniz Pop Awards och konferensen Brilliant Minds ingår. Den senare har presenterat ett digert talarschema.

Symposium är skapat av Spotifys VD Daniel Ek och Ash Pounouri, grundare av At Night Management och sjösattes förra året. I Symposiumveckan ingår konferensen Brilliant Minds och utdelningen av Denniz Pop Awards. I anslutning till veckan finns också Polarprisutdelningen och Polar Talks.

Årets Brilliant Minds äger rum den 9-10 juni och inleds av VD:n Natalia Brzezinski. Därefter följer seminarier med titlar som ”The Integrity of truth” – ett samtal med Wikipeias grundare Jimmy Wales, ”Dreaming tomorrow today”, om hur teknikutveckling och strävan efter jämlikhet kan samexistera och ”Women are the new men”, ett samtal med Icona Pop om hur kvinnor dominerar högst upp på topplistorna.

Bland talarna med musikkoppling finns också Henrik Lenberg, som var en del av teamet som byggde Soundcloud och nu är VD för Auxy, ett verktyg för att skapa elektronisk musik. Dessutom superproducenten och entreprenören Quincy Jones och sonen  Quincy Jones III, som är uppvuxen i Sverige och har grundat WeMash -som kopplar ihop bland annat förlag och musikbolag med nya kreatörer.

Samtliga talare finns presenterade här: http://symposium.co/speakers/

Christel Valsinger