7 juni 2016

FÖRLAG We Are Songwriters arrangerar Music Lab

Låtskrivaren Herbie Crichlow och Billboardjournalisten Fred Bronson finns med bland talarna på Music Lab, som arrangeras av nätverket We Are Songwriters denna veckan.
We Are Songwriters som är ett initiativ av SKAP och Wilson Music, med sjösattes förra året och genomförs med stöd av Stims promotionnämnd. Nätverket finns till för låtskrivare på väg in i branschen och har en stark koppling till förlag, musikbolag och branschorganisationer. Förra årets arrangerades föreläsningar på STIM och showcase på Debaser.
Onsdag 8 juni arrangeras årets första event som fått namnet Music Lab, där 24 låtskrivare har valts ut för att delta. Dagen börjar med frukostseminarier, fortsätter med ett camp för internationella leads och avslutas så småningom med musiksamtal och showcase för alla medlemmar och musikbransch. I år sker samtalen på engelska för att en så bred publik som möjligt ska kunna ta del av dem.
Bland föreläsarna finns låtskrivaren Herbie Dimond Crichlow, tidigare medlem i Cheiron och Billboard-journalisten och författaren Fred Bronson. Artisterna som gör showcase är Nelly Lindenstrand aka BOFelicia Brandström aka FLY NiCOLE, Hanna Nilsson aka Hana Oceans och Dajana Lööf.
Förlagen som är involverade i Music Lab 8 juni är Beasts And Natives/Korea, TEN Music Group/ Sverige, Snowflake Music Publishing/Sverige, Universal Music Publishing/Sverige.
Christel Valsinger