7 juni 2016

EVENT Denniz Pop Awards och SKAP erbjuder speed dating

Samtidigt med konferensen Brilliant Minds under Symposium arrangerar SKAP i samarbete med Denniz Pop Awards speed dating för bransch och nya, unga talanger som skapar musik.

Under korta en-och-en -möten får nya talanger i branschen feedback på sin musik och en stunds rådgivning. Speed datingen äger rum på Café Opera den 9 jui, några timmar innan Denniz Pop Awards delas ut.

SKAP stöttar sedan tidigare Denniz Pop Awards genom bidrag till priset Årets Rookie Låtskrivare/Producent. Nu fördjupas samarbetet med en ny sorts mötesplats för bransch och talang.

Talangerna som bjudits in att delta är ett urval av de som rankats högst bland inskickat material till Denniz Pop Awards samt SKAP:s unga medlemmar. De 12 musikbranschprofilerna är erfarna personer från skivbolag och musikförlag samt managers och producenter.

– Samarbetet med SKAP är värdefullt för oss. Det vi nu gör tillsammans är ett sorts Denniz Pop Awards i analogt uppspeedat format. Nu ger vi dessutom bransch och nya talanger chans att faktiskt fysiskt mötas. Drömscenariot är ju att något sker under dessa möten som leder till nya arbetskonstellationer, större möjligheter och utveckling för alla, säger Marit Woody, kommunikationsansvarig på Denniz Pop Awards.

–  Att det finns ett svenskt musikunder idag råder det inget tvivel om, men ska det finnas kvar även om 10 år handlar det om allt annat än en slump. Därför känns det helt rätt att kunna bidra till förnyelse tillsammans med Denniz Pop Awards på det här sättet, säger Alfons Karabuda, ordförande i SKAP.

På kvällen delas priserna till Årets Rookie Låskrivare/Producent samt Årets Rookie Artist/Band. Efter prisutdelningen bjuds det på gratis konsert på scener i anslutning till Operakällaren. På scen står bland andra: Icona Pop, Miriam Bryant, Frans, Conrad Sewell, Tungevaag & Raaban, Benjamin Ingrosso, Lucas Nord och Smith & Thell.

Christel Valsinger