6 juni 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 22 Mike Perry hotar Timberlake

Justin Timberlake fortsätter att trona högst på singellistan med Don’t Stop The Feeling [RCA/Sony].Men svenska debutanten Mike Perry feat Shy Martin avancerar starkt och är nu tvåa med The Ocean [DF/Sony]. Kents avskedsalbum Då som nu för alltid [RCA/Sony] är fortsatt etta på såväl album som vinyllistorna.

Mike Perry – egentligen Mikael Persson – och Sara ”Shy Martin” Hjellström är med sin klättring det mest anmärkningsvärda inslaget på en svensk singellista som annars får beskrivas som lugn.

Men det finns saker att notera: som att Samir & Viktor är stark nykomling med Fick feeling [Giant/Warner] på plats 11 och att Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy gör ett rejält kliv med Don’t You Need Somebody [Warner/Warner], från 57 till 20.

Starkaste nykomling utöver Samir & Viktor är brittiska Clean Bandit feat. Louisa Johnson med Tears [Atlantic/Warner] på plats 50. Clean Bandit nådde 2014 första platsen med Rather Be.

En annan intressant entré gör John De Sohn feat Albin & Mattias Andreasson som startar som 57 med En runda till [Mashup/Sony]. John De Sohn har hittills haft fem låtar på topp 100, som bäst Under The Sun med Andreas Moe år 2013.

Det kan också noteras att den officiella svenska EM-låten Mitt team [Universal/Universal] med Frej Larsson och Joy faller från 51 till 68 och den officiella EM-låten This One’s For You [Parlophone/Warner] med David Guetta feat. Zara Larsson därmed fortsatt är bäst placerade ”fotbollslåt” trots att den senare faller från 4 till 5.

Heatseekerlistan toppas av Freddy Kalas med nykomlingen Jovial [Later Ego/Universal].

Kent gjorde förra veckan entré med buller och bång. Utfallet är nästintill lika starkt nu. Tio av spåren från det nya albumet ligger topp 100, bäst placerad är singeln  Vi är inte längre där [RCA/Sony] som dock faller från 22 till 45.

På albumlistan, som alltså fortsatt har Kent som etta (listandel 16,47 %), visar Doug Seegers att han behåller greppet om sina svenska fans. Nya Walking On The Edge Of The World [Lionheart/Universal] går in som nummer 5.

På samlingslistan toppar åter Eurovision Song Contest: Stockholm 2016 [Universal/Universal].

Lars Nylin