30 maj 2016

POLARPRISET Artisterna klara för prisutdelningen

Utdelningen av Polar Music Prize närmar sig och nu är det klart vilka artister som uppträder och hyllar pristagarna Max Martin och Cecilia Bartoli. Även prismotiveringarna kommer att läsas av en namnkunnig skara.

Det blir som vanligt H.M. Konungen som delar ut priserna till årets mottagare av Polarpriset. Prismotiveringarna läses dock av Howard Dorough, Brian Littrell och Kevin Richardson från Backstreet Boys samt av kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke.

På Konserthuset bjuds på livemusik av Kungliga Filharmonikerna under ledning av Hans Ek, folkmusikgruppen Väsen och ett namnkunnigt husband.  För att hylla pristagarna medverkar bland annat Seinabo Sey, Amanda Bergman, Peter Jöback, Ann HallenbergLena Willemark och Kerstin Avemo

Prisceremonin leds av Stefan Forsberg, VD och konserthuschef för Stockholms Konserthus.

På den efterföljande banketten i Vinterträdgården på Grand Hôtel fortsätter hyllningarna till årets pristagare. Toastmaster är Timbuktu (Jason Diakité) med husband Damn! Bland uppträdande artister återfinns Kim CesarionSabina DdumbaEbbot Lundberg, Kristin Amparo, den engelska pop- och jazzsångaren Jamie Cullum samt sopranen Frida Johansson och barytonen Carl Ackerfeldt med pianist Henrik Måwe.

Banketten direktsänds i TV4 kl 20-22 och prisceremonin på TV4 Play från kl 16.15.

Christel Valsinger