29 maj 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 21 Elegant avslut av Kent

Kent tar skivmässigt avsked med albumet Då som nu för alltid [RCA/Sony] och finns lite överallt på veckans listor. Kvar i topp av singellistan är Justin Timberlake med Don’t Stop The Feeling [RCA/Sony].

Kent final märks inte bara album- och vinyllistorna där albumet toppar med 40 % respektive 75 % av försäljningen. Samtliga albumspår finns dessutom på Topp 100 med albumets inledningsspår Andromeda som högst placerade som nummer 21. En plats under ligger aktuella singeln Vi är inte längre där [RCA/Sony] som klättrar till 22 från förra veckans entré på plats 53. Kent står också fär 9 av 20 låtar på den särskilda listan för aktuella svenska spår.  Efter debutalbumet som 1995 nådde plats 14 har samtliga album från Kent blivit ettor.

Under Justin Timberlake på singellistan rör sig framförallt fyra låtar mot toppskiktet.

Den officiella fotbolls-EM-låten This One’s For You [Parlophone/Warner] med David Guetta feat. Zara Larsson klättrar från 8 till 4. Svenska debutanten Mike Perry feat Shy Martin fortsätter att klättra starkt från första veckans 30 till 13 och nu plats 6 med The Ocean [DF/Sony]. Mike Perry är Mikael Persson, som till vardags jobbar på Volvo i Skövde, som gästas av Sara ”Shy Martin” Hjellström från Lerdala. Utan övriga jämförelser är det något särskilt med Västergötland och spektakulära singeldebuter, förra året handlade det om Aronchupa från Borås. Den tredje klättraren är Drake feat. Rihanna i Too Good [Cash Money/Universal] som går från 22 till 13. Även Veronica Maggio rör sig intressant uppåt, från 20 till 15 med Vi mot världen [Universal/Universal].

Starka nyheter är den officiella svenska EM-låten Mitt team [Universal/Universal] med Frej Larsson och Joy som går in som 51. I ett exempel på den nya poperans credits har nyheten på plats 57 avsändaren Red One feat Enrique Iglesias/R City/Serayah/Shaggy. Titeln är Don’t You Need Somebody [Warner/Warner].

Ettan på Heatseeker är också ny: Marcus & Martinus feat. Madcon med Girls [RCA/Sony].

Att notera: Bob Dylan går in som nummer 5 med sitt nya ”tolkningsalbum” Fallen Angels [Columbia/Sony]. Förra årets Shadows In The Night gick in som etta och låg sedan där i två veckor. Det nya albumet kommer 40 år efter att Dylan första gången låg på en svensk lista, 1976 handlade det om Desire som som bäst nådde plats 16. Eurovision Song Contest: Stockholm 2016 [Universal/Universal] är kvar i topp av samlingslistan.

Lars Nylin