27 maj 2016

LIVE Summerburst the Movie

I dag fredag startar den femte upplagan av Summerburst på Ullevi i Göteborg. Samtidigt påbörjas inspelningen av den mest omfattande ”aftermovien” som festivalen hittills har skapat. En 1,5 timme lång film om festivalen kommer att premiärvisas på SF Bios biografer i höst.

Varje år sedan festivalens start på Stockholms Stadion 2011 har Summerburst skapat en kortare film som återspeglat den gångna festivalen, en så kallad aftermovie. Förra årets aftermovie var 20 minuter lång och publicerades på festivalens hemsida och Facebooksida.

I år går Summerburst mot ännu ett rekordår och 2016 års upplagor blir därmed de största någonsin. Med anledning av festivalens succé skapar arrangören Live Nation en musik- och filmupplevelse på SF Bios biografer runt om i Sverige i höst. Summerburst blir en långfilm med fokus på festivalens historia och kärleken till dansmusiken. Filmen kommer vara fylld av artistframträdanden från årets festivaler i Göteborg och Stockholm, massor av musik, exklusiva artistintervjuer och bakom-scenen-material som aldrig tidigare har visats.

–  Att erbjuda musikälskare nya sätt att uppleva våra konserter och festivaler på är ett givet fokus för oss. Med denna film, som delvis visas i 3D, kommer man ännu närmre den euforiska musikupplevelsen som Summerburst är och får följa en unik berättelse om fansen, artisterna och historien bakom den fantastiska resa som Summerburst har gjort och den spännande framtiden festivalen står inför, berättar Therese Liljedahl, Director Marketing & Nordic Partnership, Live Nation Sverige.

Bakom produktionen av filmen står Live Nation, OPA People och regissören Levan Tsikurishvili som bland annat har regisserat flera musikvideos till Avicii samt den hyllade dokumentären Den dömda världsmästaren.

Filmen får premiär den 28 oktober på biografer i hela landet.