27 maj 2016

FÖRLAG Capitol och Warner/Chappell i gemensamt camp

När Capitol Music genomförde sin första låtskrivarcamp inför Melodifestivalen 2017 i sina studior på Söder i Stockholm fanns även Warner/Chappell på plats. Totalt var 30 låtskrivare och producenter med i det första steget mot nästa års ”mello”.

Det var i Capitol Music Groups studior på Nytorgsgatan som Capitol och Warner Chappell möttes i ett samarbete. Fredrik Zmuda, förlagschef på Capitol säger nöjd till MI:

– Det var verkligen jättekul att göra detta ihop med Warner/Chappell, med Per, Minna och Dan i spetsen. Jag är väldigt imponerad av deras låtskrivarteam och hur dom jobbar. Resultatet har blivit enormt bra. Tror till och med att det uppstått åtminstone ett par klassiker under den här veckan.

Minna Fagerstedt, Creative Manager Warner Chappell Music Scandinavia fortsätter:
– Det är ett fantastiskt kul och givande samarbete som har inletts med Capitol. Låtskrivarnas engagemang och den höga nivån på låtarna som kommit fram, gör att vi hoppas på att det här blir till en tradition.

Lars Nylin

Capitol och Warner/Chappell i samarbete inför Melodifestivalen. På bilden Minna Fagerstedt, Per Jonsson, Frida Rydman, Fredrik Zmuda och Maria Molin Ljunggren.