26 maj 2016

Musikhjälpen 2016 i Örebro

Örebro blir värdstad för Musikhjälpen 2016. Den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Stortorget. Den nionde upplagan av Musikhjälpen äger rum den 12-18 december.

– Det är fantastiskt kul att få ta Musikhjälpen till ytterligare en ny stad. Musikhjälpen bygger på engagemang och förra året blev det nytt publikrekord utanför glasburen i Linköping. Vi hoppas att Örebro sluter upp lika starkt, säger Robert Frisk, Sveriges Radios projektledare för Musikhjälpen i ett pressmeddelande.

Musikhjälpen är ett insamlingsevent som lyfter upp en undanskymd humanitär katastrof. Tre kända programledare bor i en glasbur för att sända radio och tv dygnet runt i sex dagar, sammanlagt 144 timmar. Under tiden får de besök av artister och personer som engagerar sig i kampen. Insamlingen bygger på publikens låtönskningar som också utgör all musik som spelas i programmet.

Förra året samlade Musikhjälpen in över 31 miljoner kronor till kampen för att ingen ska behöva fly undan klimatet. Totalt startade över 260 000 engagemang och insamlingen leddes av Gina Dirawi, Kodjo Akolor och Linnea Henriksson.

Musikhjälpen är ett samarbetsprojekt mellan P3 Sveriges Radio, Sveriges Television och Radiohjälpen. Musikhjälpen direktsänds i sin helhet i P3 Sveriges Radio, SVT Play och stora delar sänds också i SVT1.

Lars Nylin
Bilden: Musikhjälpen 2015: Vy över Stora torget i Linköping. Foto: Micke Grönberg/Sveriges Radio