19 maj 2016

MANAGEMENT Blackbird Artists är flygfärdigt

Blackbird Artists är ett nytt management- och bokningsbolag baserat i Malmö. Bakom bolaget står Emma Elstner, som närmast kommer från The Agency Group.

Blackbird Artists (BBA) vill öppna dörren för fler svenska artister till den internationella musikscenen. Grunden lades i höstas då de första artisterna knöts till bolaget. Under våren har rostern växt ytterligare och består just nu av Västerbron, Horses of Pale, Rome Is Not A Town, Rotten Mind, Skraeckoedlan och Tyred Eyes.

Bakom BBA står Emma Elstner som senast kommer från The Agency Group (numera United Talent Agency) där hon arbetat med bland annat The Hives, Mando Diao och Graveyard samt internationella akter som Clutch, Gogol Bordello och The Gaslight Anthem.  Hon har även drivit klubbverksamhet, arrangerat spelningar på bland annat Debaser i Stockholm och är själv aktiv som DJ i både Malmö och Stockholm.

BBA invigs på Riche i Stockholm ikväll 19 maj och i Malmö på Grand den 27 maj. Flera av BBA’s artister står då på scenen.

Christel Valsinger