18 maj 2016

Programmet klart för Polar Talks

Programmet för årets Polar Talks är klart. Tekniska framsteg inom musikbranschen, musikutbildningars inverkan på kreativiteten samt relationen mellan musikalitet och ledarskap, är några av samtalsämnena för dagen. Dessutom intervjuas den Grammyvinnande producenten och låtskrivaren Ali Payami.

Polar Music Price fyller i år 25 år och det kommer att märkas även vid Polar Talks – the Power of Music, som äger rum dagen före utdelningen, dvs den 15 juni. Livemusik och överraskningar utlovas.

Syftet med Polar Talks är att lyfta hur musik kan användas och påverka inom både konstnärliga, sociala, ekonomiska och vetenskapliga områden.

För första gången äger samtalen rum på Kulturhuset Stadsteatern och samtliga programpunkter hålls på engelska.

Anmälan görs på http://www.polarmusicprize.org/polar-talks-june-15-2016/

Programpunkter:

Emily Achieng’ Akuno, rektor och professor på Technical University of Kenya och Sir Roger Gifford, VD för SEB UK och ordförande i the City Music Foundation samtalar om tillgången till konstnärlig utbildning i olika länder och vems ansvar det är att stödja kulturinriktade utbildningar. Moderator är Ian Smith, ordförande i European Music Council.

Hélène Barnekow, VD Telia Sweden, Lisa Lindström, VD på Doberman, och Eva Hillered, sångpedagog, undersöker relationen mellan musikalitet och ledarskap.

Michelle Kadir, Sony Music Sweden, Benji Rogers, grundare av Pledge Music och Helienne Lindvall, låtskrivare och journalist, trendspanar omkring nästa stora tekniska framsteg inom musikbranschen

Kompositören Örjan Strandberg och artisten Adam Baptiste samtalar om huruvida musikutbildningar hämmar kreativiteten eller inte med Andrea Dankić, doktorand i etnologi, Peder Hofmann från Kungliga Musikhögskolan och Alfons Karabuda, ordförande i SKAP.

Ametist Azordegan intervjuar låtskrivaren, producenten och Grammyvinnaren från Malmö Ali Payami, som har samarbetat med bl. a Max Martin och en mängd internationella storstjärnor som Taylor Swift, The Weeknd och Ellie Goulding.

Dan Cohen berättar om sina fascinerande erfarenheter av att arbeta med musik inom demensvården tillsammans med filmskaparen Michael Rossato-Bennett, som har följt Dans arbete under flera år i den starka dokumentären Alive Inside. Medverkar gör även Itaal Shur, filmens kompositör och intervjuar gör Martin Ingvar, professor i integrativ medicin vid Karolinska Institutet.

Eftermiddagens konferencier är Alfons Karabuda, ordförande i prisnämnden för Polar Music Prize samt ordförande i SKAP, Sveriges kompositörer och textförfattare.

Christel Valsinger