16 maj 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 19 Mäktig Maggiostart

Drake feat. Wizkid & Kyla har landets hetaste låt i One Dance [Cash Money/Universal]. Men Veronica Maggio utmanar med låtar från albumettan Den första är alltid gratis [Universal/Universal] med nya singeln Vi mot världen i spetsen.

Veronica Maggio gör en mäktig start på listorna med det nya låtmaterialet. Utöver förstaplatsen på albumlistan – hennes tredje i rad – toppar albumet även den särskilda vinyllistan. Det märks även på singellistorna. På topp 100 är 8 låtar Maggios – Vi mot världen [Universal/Universal] raketklättrar från 59 till 10. Dessutom är 5 av 20 spår på Heatseekerlistan med Veronica Maggio, med Verkligheten [Universal/Universal] som nummer ett.

Maggio är den stora omskakaren på listorna. Annars är det relativt lugnt så här innan facit från Eurovision Song Contest kommit. Men där finns saker att notera:

Cody & Kris Kross Amsterdam är kvar som tvåa med Sex [Spinnin’/Sony] men den låten och Drake utmanas intensivt av Calvin Harris feat. Rihanna med This Is What You Came For [Columbia/Sony] som klättrar från 13 till 3. Harris var senast etta år 2014 (då med Blame). Galantis finns också med i bilden även om No Money [Warner/Warner] faller en plats från 4 till 5.

Laleh smyger däremot uppåt med Bara få va mig själv [Warner/Warner], nu nummer 6.

En intressant start gör Justin Timberlake som 15 med Max Martins och Shellbacks Don’t Stop The Feeling [RCA/Sony]. Låten som gästade ESC toppar i dag (måndag) svenska Spotify-listan och kommer att utmana toppen av lista om det mönstret fortsätter.b

Veckans andra starka nykomling är Mike Perry feat Shy Martin som går in som 30 med The Ocean [DF/Sony]. Astrid S går in som 58 med Hurt So Good [Ten/Sony]

Att notera: Fortsatt etta på samlingslistan är Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] och att Radiohead går in som nummer 3 på albumlistan med A Moon Shaped Pool [XL/Playground] trots att albumet vare sig finns på Spotify eller i fysisk form.

Lars Nylin