10 maj 2016

4 SNABBA Christoffer Lindh Sony/ATV inför ESC

MI har pratat med Christoffer Lindh på Sony/ATV om deras nya kontraktering Cardiac och i synnerhet Cardiacs låt i ESC på lördag, If I Were Sorry med Frans.

Hur jobbar ni just nu med If I Were Sorry mot världen?

– Just nu är det av förklarliga skäl fullt fokus på Frans medverkan i tävlingen på lördag, men efter det handlar det om att tillsammans med management, Cardiac och övriga i teamet vara med och pusha på i respektive territorium. För oss som Frans förlag kan det innebära att ha en tät dialog med Frans label i respektive territorium, hitta synkar eller andra möjligheter för låten och Frans, etc. Sen är det ett pågående arbete nu såklart med att få klart uppföljare nummer två och även tre så vi står redo för framtiden.

När inleddes samarbetet?

– Vi har pratat i några månader med Cardiac, men skrev officiellt på papperen för två veckor sen.

Vad kan du berätta om planerna för nästa singel?

– Att vi har en låt som känns oerhört stark som uppföljare till If I Were Sorry. Fredrik (Andersson), Oscar (Fogelstrom) och Frans har skrivit så mycket som det gått mellan skola, repetitioner och promo och det är hatten av till dom som lyckats få ihop en fantastisk låt med dom förutsättningarna. Jag tror inte fans av Frans kommer att bli besvikna. Än så länge har vi inget datum för när den kommer att rulla ut men skulle tro att det sker inom några veckor med lite reservation för hur allt utspelar sig i helgen.

Har du även andra låtar med i finalen?

– Lokalt på Sony/ATV Scandinavia är det den låten som vi har med i årets final och vi är väldigt stolta över det!

Lars Nylin