4 maj 2016

GRAMMIS Sabina Ddumba får Hestrapris

Att vinna Årets Nykomling på Grammis är en ära i sig. Men dessutom får vinnaren ett stipendium från Hestra Advokatbyrå som under flera år sponsrat Grammisgalan som sponsor. Nu är det dags för utdelning till årets vinnare Sabina Ddumba.

Syftet med stipendiet till Årets Nykomling är att ge pristagaren ett ekonomiskt bidrag utan krav på motprestation. Tidigare pristagare i kategorin under Hestras tid som sponsor är bland andra Oskar Linnros, Icona Pop, First Aid Kit och förra året Seinabo Sey.

”Stipendiet är fritt för vinnaren att använda som den vill men Hestra hoppas ju naturligtvis på att det hjälper vinnaren att kunna fokusera på sin musikaliska utveckling”, säger Stefan Grahl på Hestra i ett pressmeddelande.

Utdelningen sker på World Trade Center i Stockholm den 13 maj.

Lars Nylin

Bilden: Seinabo Sey får förra årets stipendium från Hestra och intervjuas av Ametist Azordegan.