2 maj 2016

FÖRLAG Sony/ATV i avtal med Cardiac Publishing & Frans

Sony/ATV Music Publishing Scandinavia har inlett ett samarbete med Ystadsbaserade Cardiac Publishing. Cardiac är produktionsbolaget, etiketten och förlaget som bland annat ligger bakom Frans If I Were Sorry.

If I Were Sorry har slagit Spotify-rekord med över 670 000 pelningar på ett dygn och har hittills streamats 28 miljoner gånger.  Låten har toppat båda radio och singellistan flera veckor i rad och låten börjar nu även sprida sig internationellt och kommer att få en internationell lansering under våren (Columbia/Sony).

Utöver Frans framgångar ligger Cardiac även bakom hits som Johnny G (The Guidetti Song) med Badpojken.

-Vi är oerhört stolta att få möjligheten att jobba med Fredrik, Frans och alla andra kring Cardiac. Det dom har skapat själva med Frans är oerhört imponerande och det ska bli väldigt roligt att få vara med på den resan. Cardiac har också ett antal andra projekt på gång som känns väldigt spännande. Vi kommer att göra många bra saker ihop, hälsar Christoffer Lindh, Senior A&R på Sony/ATV.

 På bilden syns från vänster Christoffer Lindh (Sony/ATV), Frans (Cardiac), Fredrik Andersson (Cardiac), Oscar Fogelström

Lars Nylin