28 april 2016

PRIS Tove Lo i juryn till Denniz Pop Awards

För två år sedan blev hon årets rookie-artist på Denniz Pop Awards. Nu väljs Tove Lo in i juryn för priset som instiftats för att föra  musikproducenten Denniz Pops arv vidare.

– Vi är väldigt glada att Tove Lo tar plats i juryn. Hon känns redan självklar i sammanhanget och har tillsammans med sina kollegor i Wolf Cousins tagit Cheiron-arvet vidare. Det är viktigt att hålla fast vid att de som sitter i juryn ska ha ett gediget track record av internationell framgång och ett unikt öra för vad som funkar. Samtidigt vill vi fortsätta arbeta för att ha ett brett perspektiv i juryns lyssnande och en bra jämnvikt i jurymedlemmarnas bakgrund, säger Jacob Schulze, initiativtagare och juryordförande i Denniz Pop Awards.

Tove Lo nådde tredjeplatsen på prestigefyllda Billboard hot 100 med låten Habits (Stay High) hösten 2014 och debutalbumet Queen of the Clouds sålde platina i USA. Hon har också en framgångsrik låtskrivarkarriär och har skrivit låtar åt och i samarbet med världsstjärnor som Ellie Goulding, Adam Lambert, Icaon Pop och Alesso. Förra året delade den svenska regeringen ut musikexportpriset till Tove Lo.

Tove Lo tar nu plats i juryn, som i övrigt består av Max Martin, Rami Yacoub, Laleh, Jörgen Elofsson, Andreas Carlsson, Jacob Schulze, John Amatiello, Kristian Lundin, David Kreuger och Per Magnusson.

Priset går att söka via Denniz Pop Awards hemsida: dennizpopawards.com. Den 20 maj avslöjas de tre nominerade i rookie-kategorin, därefter får folket säga sitt i en omröstning. Priset delas ut den 9 juni.

Christel Valsinger