28 april 2016

Kvinnliga producenter möts hos Spotify

På lördag möts ett 40-tal kvinnor inom musikproduktion på ett Producent-meetup hos Spotify. Syftet med dagen är dels att visa att man faktiskt finns dels att stärka varandra och lyfta frågor och utmaningar som rör kvinnor och transpersoner som verkar som musikproducenter.

Dagen kommer att innehålla panelsamtal, lyssningssessions och en playground där producenterna får experimentera med synthar och teknik i en miljö helt omgiven av tjejer och transpersoner.

I panelsamtalen deltar Elisabeth Widlund, VD för Musikförläggarna, Kristina Lidehorn, VD för PRMD, Jennifer Dillane (Roxy Music), Michaela Lundin (TEN Music Group), Arina Lowgacheva (Sony ATV), Cecilia VazJenny VazSibille Attar, Beatrice Eli och Jenny Wilson.

Den sistnämnda är en av totalt tre kvinnor som fått ta emot en  Grammis för ”Årets Producent”.

–  Det behövs initiativ som dessa för att stärka kvinnor och visa upp förebilder inom musikproduktion, menar Jenny Wilson.

Initiativet till träffen kommer från Upfront Producer Network, Popkollos ”Vem kan bli producent” och Studio xx som alla jobbar aktivt för att öka mångfalden inom musikproduktion  och omfördela makten inom musikbranschen.

Christel Valsinger