28 april 2016

FÖRLAG Max Martin årets låtskrivare för nionde gången

Vid ASCAPS årliga gala i Los Angeles vann Max Martin kategorin Songwriter of The Year. Det var nionde gången som svensken fick priset.

Martin ”Max Martin” Sandberg hade co-write på nio ASCAP-hits under 2015 inklusive Taylor Swifts Blank Space och Can’t Feel My Face med The Weeknd.

– You guys must be sick of me, skojade Max Martin när han tog emot priset. Han fortsatte: ”Jag skulle inte stå här utan mitt team. ni får mig verkligen att se bra ut. Jag är glad att kunna vakna på morgnarna för att jobba med dessa människor som utvecklar mig, liksom över alla fantastiska artister.”

Han syftade då bland annat på sina svenska kollegor Johan Schuster, Peter Svensson och Alexander Kronlund.

Billboard frågade efteråt Max Martin vilka han drömmer om att skriva till. Han nämnde då Rihanna och lade till ”Hittills har vi väl inte gjort någonting tillräckligt bra och hon klarar sig ju utmärkt ändå…”.

Lars Nylin