28 april 2016

Crowdsourcad sångröst för ett öppet Europa

I samband med 60-års jubileet av Eurovision Song Contest ger Tele2 tillsammans med artisten och låtskrivaren Pontus Winnberg ut en låt för ett öppet och inkluderande samhälle. Sången ska framföras av en crowsourcad sångröst och intäkterna går till Radiohjälpten. 

När Eurovision song contest startades 1956 var syftet att riva murar och skapa gemenskap mellan de europeiska länderna. Idag reses murar åter i Europa och splittringen ökar. The Sound of Europe vill åter påminna om kraften i musik och ge en röst åt de som inte har någon.

Låten som heter One är skriven och producerad av Pontus Winnberg, från Amason och Miike Snow. Sången på One hämtas in från hela Euroopa med hjälp av appen The Sound of Europe, där alla som vill kan sjunga in sin version. Slutresultatet blir en crowsourcad kör från hela Europa, som sjunger för ökad gemenskap.

– Jag är väldigt stolt över att få bidra till initiativet The Sound of Europe. Med One vill vi visa hur kraften av musik kan skapa öppenhet. Budskapet i låten är tydligt och jag är övertygad om att många kommer uppskatta initiativet och bidra med sin röst för att skapa ett mer öppet och inkluderande samhälle, säger Pontus Winnberg.

Initiativet kommer från Tele2, som är officiell mobiloperatör för ESC 2016.

– Genom initiativet visar vi att mobil uppkoppling möjliggör inkludering och skapar nya typer av möten över nationella, personliga och kulturella gränser. Vi är stolta över att vara först i världen med att skapa en crowdsourcad sångröst och det ska bli oerhört spännande att följa hur vårt initiativ engagerar människor från hela Europa, säger Karl Skoog, Brand Concept & Engagement Manager på Tele2 i ett pressmeddelande.

Låten släpps direkt efter finalen i ESC den 14 maj och intäkterna från den gemensamma versionen går till Radiohjälpen. På hemsidan www.thesoundofeurope.com kan man i realtid följa hur fler och fler bidrar med sina sångröster.

Christel Valsinger