25 april 2016

MUSIKBOLAG Platinaregn över Shawn Mendes

Sverige var först ut med att förära Shawn Mendes en topplistetta med Stitches. Nu har låten nått sex gånger Platina och i samband med förra veckans konsert i Stockholm kunde Mendes ta emot sin utmärkelse. 

Kanadensiska Shawn Mendes debuterade med albumet Handwrtten förra året, ett album som nu tillbringat 54 veckor på den svenska topplistan. Låten Stitches toppade svenska Spotify-listan i oktober förra året vilket gör Sverige till första land att nå en förstaplacering med singeln.

I torsdags besökte Shawn Mendes åter Stockholm för en utsåld konsert på Arenan. Efteråt fick han motta en utmärkelse från Universal Music för framgångarna i Sverige. Förutom 6xPlatina för Stitches har  I Know What You Did Last Summer  och Life of The Party här nåt Platina, medan Something Big är Guld. Efter Shawns bejublade konsert fick han motta en utmärkelse från Universal Music för framgångarna i Sverige.

Christel Valsinger

På bilden ses från vänster: Laila Anani, Katia Mosally, Saki Markovic, Niklas Torsell, Shawn Mendes, Anders Lindberg, Ankit Desai, Robert Johnsson och Frida Bergh.