19 april 2016

MUSIKBOLAG Linnea Berg startar LA-kontor

Svenska artister och låtskrivare som vill nå ut på den amerikanska marknaden kan nu ta hjälp av Linnea Berg, som har startat ett L.A.-kontor  under Peter Swartlings musikbolag Art:ery Music Group. Tanken är att bli en förlängd arm i USA för svensk musikbransch.

Linnea har över 15 års erfarenhet av musikbranschen och har bland annat varit Brand Partner Manager, A&R-konsult samt PR- och Produktansvarig på skivbolagen Universal Music och Sony Music. Sedan två år tillbaka har hon erbjudit sina tjänster på plats i Los Angeles och nu basar hon över ett L.A.-kontor under Peter Swartlings Art:ery Music Group.

Linnea Berg samarbetar med svenska och amerikanska skivbolag, management och förlag. Förutom att sätta ihop studiosessions, hitta samarbetspartners, placera låtar och representera talangen i olika sammanhang, kan hon hjälpa till med rent praktiska problem som att hitta boende och lösa transporter.

– Jag förstår hur amerikanare kommunicerar, jag kommer in där det krävs, drar till mig talanger och jag är duktig på att förhandla. Jag har själv en musikbakgrund vilket gör att jag har lätt för att sätta mig in i talangens situation och respektera deras kreativa process, säger Linnea Berg.

Art:ery Music Groups satsning i L.A. är ett sätt att ta var på den stora tillväxten i USA för svensk musiktalang, menar Peter Swartling:

– Svenska låtskrivare, producenter och artister har länge utmärkt sig och haft en framträdande roll i den internationella musikmarknaden. Många har relationer och representation men vi är övertygade om att ännu fler saknar know-how och kontakter. Linnea besitter spetskompetens och kan hjälpa alla som så önskar att navigera i denna snåriga terräng.

Christel Valsinger