18 april 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 15 Sia och Sean Paul regerar

Sia feat Sean Paul behåller greppet om singellistan med Cheap Thrills [Monkey Puzzle/RCA/Sony]. Starkaste nykomling är Laleh. På albumlistan sitter Justin Bieber säkert på tronen med Purpose [Def Jam/Universal] men det är även denna vecka samlingen Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] som är landets populäraste album alla kategorier.

Den hetaste utmanaren på singellistan är Vigiland som klättrar vidare till plats 2 med Pong Dance [Universal/Universal] men Flo Rida vill också ha ett ord med i bilden och My House [Poe Boy/Atlantic] tar sig från 6 till 4 den här veckan. Underifrån kommer starkt Kygo feat Kodaline som rusar från 21 till 6 med Raging [Sony/Sony] och understryker bilden av norska Kygo som en av Skandinaviens hitsäkraste artister i nuläget.

Veckans bästa nykomling är Laleh, som åter på svenska går in som 16 med Bara få va mig själv [Warner/Warner]. Andra bra starter gör Timeflies som går in som 64 med Once In A While [Forty8FiftyMusic/Sony] och Cherrie feat. Stormzy som inleder på plats 70 med Aldrig igen [RMH].

En nyhet är också i topp av Heatseekerlistan. Där finns Gnash feat. Olivia O’Brien med I Hate U, I Love U [Gnash/Warner].

Albumlistan är i toppen relativt oförändrad men veteranerna Streaplers går in som 8 med On The Rocks [APV/Warner].

Noterbart i övrigt: vinyllistan toppas av svenska Cult of Luna. Samarbetet med Julie Christmas Mariner [Indie Recordings/Sound Pollution] ger Umeåbandet deras första etta på den listan, även den klassiska listan har en nyhet i topp, Fredrik Burstedt och Västerås Sinfonietta går in där med Symphony 2 av Mats Larsson Gothe [DB/Naxos].

Nästa vecka blir det intressant att se vad Record Store Day fick för påverkan på i synnerhet vinyllistan.

Lars Nylin