11 april 2016

SVERIGETOPPLISTAN v 14 Sia och Sean Paul toppar

När Frans till sist kliver av tronen blev det inte för Peg Parnevik. Istället är det Sia feat Sean Paul som klättrat hela vägen upp med Cheap Thrills [Monkey Puzzle/RCA/Sony]. På albumlistan återtar Justin Bieber förstaplatsen med Purpose [Def Jam/Universal] men det är fortsatt Melodifestivalen 2016 [Warner/Warner] som är landets bästsäljande album.

Peg Parnevik hotade förra veckan Frans in det sista med debutsingeln Ain’t No Saint [Kennel/Sony] och slutade till sist bara tre hundradels listandelar efter Melodifestivalvinnaren. När Frans If I Were Sorry [Cardiac/Sony] denna vecka föll till 4 var det serverat för Parnevik. Men istället svepte alltså Sia och Sean Paul förbi. Ett hot mot tätduon är Vigiland som nu är nummer 3 med Pong Dance [Universal/Universal]. På plats 5 finns en stark nykomling, Håkan Hellström toppade under några dagar Spotifylistan med Din tid kommer [Tro och tvivel/Woah Dad!/Warner].

Underifrån kommer en kollektion skandinaviska låtar med starka lyft eller entréer. Norska Seeb feat Neev går från 23 till 13 med Breathe [Sky Muisc/Universal]. Seeb som hittills varit mest känd som remixare av Mike Posners hit I Took A Pill On Ibiza. På plats 40 är Alesso feat Nico & Vinz nya med I Wanna Know [Alefune/Universal]. Galantis är nya som 56 med No Money [Warner/Warner]. Slutligen går Nick Jonas feat Tove Lo in som 70 med Close [Safehouse/Universal].

Noteras ska också på singellistan att Kanye West efter att han nu finns på Spotify med sin nya musik klättrat från 77 till 25 Famous [Def Jam/Universal]. Ett antal Westlåtar på singellistan och Heatseeker-diton förebådade också en stark start på albumlistan. Mycket riktigt går The Life Of Pablo [Def Jam/Universal] in som nummer 2. Etta är åter bolagskollegan Justin Bieber. Stark nyhet som nummer 6 är Lillasyster med 4 [Universal/Universal].

Bubblar starkast på Heatseekerlistan gör Boråsaren Aronchupa med Little Swing [Aron Ekberg/Sony] med Kartellen som ny som nummer 2 med Dominobrickor [Soblue/Universal].

Att notera i övrigt: att Hellsingland Underground toppar vinyllistan med Understanding Gravity [Wild Kingdom/Sound Pollution] och att klarinettisten Martin Fröst intar de två första platserna på den klassiska listan.

Lars Nylin