11 april 2016

FESTIVAL Lemmy får scen på Sweden Rock

Sweden Rock Festival döper om en av sina scener i sommar efter Motörhead-sångaren och- basisten Lemmy Kilmister, som avled i december.

Motörhead spelade åtta gånger på Sweden Rock Festival och blev något av festivalens husband. I sommar döps därför scenen Rock Stage om till Lemmy Stage. Det görs efter samtycke från Motörheadmedlemmarna Phil Campbell och Mikkey Dee samt bandets management

–  Motörhead är ett av de viktigaste och mest ikoniska rockbanden i historien. Så vi kände att vi måste göra något för att hedra Lemmys minne, säger Martin Forsman, bokningsansvarig för Sweden Rock, till P4 Blekinge.

Mellan konserterna på Lemmy Stage kommer festivalen av och till att visa Motörhead- och Lemmy-material på scenens storbildsskärmar.

Christel Valsinger