11 april 2016

DIGITALT Det andra svenska musikundret

När MI använder uttrycket det svenska musikundret handlar det oftast om låtexport. När tidningen DI Digital gör det är fokus på musikorienterade svenska techbolag i skuggan av Spotify, det andra svenska musikundret.

Svensk musichtech handlar inte bara om Spotify” skriver DI Digital och beskriver sedan elva svenska bolag som på olika nivåer kombinerar musik och tech. Några är etablerade – som Kobalt, SoundCloud, Soundtrack Your Brand och Propellerhead – andra är mer obskyra färska startups.

– Jag tycker det är en bra lista även om det så klart finns fler bolag i ekosystemet. Kanske saknar playlisttjänster som Digster, Filtr och även Record Union, Spinnup och Amuse.io. Sen gillar jag att listan inte bara är konsumentstreaming utan också är monetarisering, produktion och kreation, säger Andreas Liffgarden på Soundtrack Your Brand till MI.

Andra namn som nämns när MI frågar runt är Mind Music Labs, Softube, Toontrack, XLN Audio och inte minst Auddly.

DI Digitals urval och motiveringar finns här:

http://digital.di.se/artikel/har-ar-bolagen-bakom-det-nya-svenska-musikundret.

Lars Nylin