7 april 2016

SKIVBUTIK Plugged utvidgar

Det är inte ofta MI numera får anledning att använda vinjetten SKIVBUTIK. Men nu kommer ett tillfälle: Pluggeds butik på Stora Nygatan i Stockholm inte bara flyttar utan blir även större.

När Plugged för tre år sedan öppnade butik i det som förr var Gamla Stans Skivhandel i Stockholm undrade nog många hur länge det skulle hålla. Länge nog, har det visat sig. Det har gått så pass bra att man vuxit ur lokalerna och nu på lördag 9/4 flyttar butiken ett par hundra meter till nya adressen Stora Nygatan 45, nu blir det butik i två plan och en scen i källaren.

– Efter snart tre år på Stora Nygatan 7 har vi använt varje centimeter av butiken och växt ur lokalerna. Genom ett ännu bättre läge på en av Stockholms största turiststråk hoppas vi förstås på besök av fler musikälskare. Vi kommer att ha mer vinylskivor än tidigare och vi breddar sortimentet med kringsortiment som till exempel jazzfigurer, minigitarrer och en särskild Abbaavdelning, säger Teijo Agélii-Leskelä som tillsammans med Lena Agélii driver Plugged.

Vid premiären gästar musikerna Ulf Sandström och Bo Gustafsson. På Record Store Day 16 april kommer bland andra Bobby Sant, Harpo och Daniel Karlsson Trio.

Lars Nylin