4 april 2016

SPOTLIGHT Galantis ”No Money”

Nya singeln med Galantis har satts ihop i tre olika världsdelar och bjuder på en smittande melodi och antimobbing-text. Hög klass som vanligt, tycker MI:s Christel Valsinger.

Att Christian Karlsson nyligen släppte sitt tredje album med Miike Snow hindrar honom inte från att förse världen med ännu en pigg dos EDM ihop med Galantis-kollegan Linus Eklöw (Style Of Eye). No Money [Universal Music Publishing/WarnerChappell] premiärspelades på den elektroniska dansmusikens jättefest Miami Ultra för ett par veckor sen och är resultatet av ett låtskrivarpussel lagt i flera världsdelar. Ackordföljden sattes i Silver Lake, LA. Produktionen påbörjades i Sukhumvit, Bangkok och färdigställdes i Stockholms Skärgård.

Precis som vi vant oss vid så bjuds vi på en humörhöjare med smittande melodi och mycket skruvande på sångeffekterna

För sången står 12-årige Reece och texten handlar om att stå upp mot mobbarna som försöker ta ens lunchpengar varje dag: ”You can call it how you wanna, I ain’t giving you a dollar, this time I ain’t gonna run away”.

Inte riktigt i samma klass som Peanut Butter Jelly, som liksom fick örongångarna att slå knut på sig själva i ren eufori, men en danspopdänga av hög klass.

Christel Valsinger