1 april 2016

Anna Charlotta Gunnarson i styrelsen för Svenskt Rockarkiv

Svenskt Rockarkiv har hållit stämma och valt Pelle Andersson, till vardags kulturutvecklare i Borlänge och tidigare Peace & Love, till ordförande.  Invald i styrelsen blev Anna Charlotta Gunnarson, journalist bakom succéserien Pop och Politik, som även sitter i juryn för Swedish Music Hall of Fame. Jonas Bjälesjö avgår som styrelseordförande efter 13 år på posten.

– Det är med tillförsikt jag lämnar över rodret till Pelle Andersson och fortsätter som ledamot. Och Anna Charlotta kommer bli en mycket stor tillgång för Svenskt Rockarkiv genom sitt engagemang, stora kunnande och omfattande nätverk. Jag har en stark tilltro till att vi med idogt arbete kan utveckla Svenskt Rockarkiv och få den uppbackning och det stöd som populärmusiken som kulturarv så väl förtjänar, säger Jonas Bjälesjö.

Svenskt Rockarkiv samlar på allt med koppling till svensk populärmusik och arkivet är beläget i Hultsfred. 2014 lanserades sökdatabasen Popfakta, den i särklass mest detaljerade databasen för svensk populärmusik. Pelle Andersson har arbetat med Svenskt rockarkiv sedan 2007.

Lars Nylin