21 mars 2016

SPOTLIGHT Peg Parnevik ”Ain’t No Saint”

Med Ain’t No Saint har Peg Parnevik och låtskrivarna Erik Lewander och Josefin Glenmark rusat upp i topp på Spotifys virala lista. MI’s Christel Valsinger har lyssnat och får årets första sommarkänslor.

När en dokusåpa-kändis släpper en singel går tankarna kanske till Paris Hilton, stjärna i realityshowen The Simple Life och barnbarnsbarn till grundaren av hotellimperiet Hilton. För tio år sen släppte hon singeln Stars Are Blind, som blev en stor kommersiell framgång. Musikkarriären gick dock ganska snart i stå.

Inramningen för Peg Parneviks nyligen sjösatta sångkarriär ser liknande ut. Hon är dotter till golfstjärnan Jesper Parnevik och tv-serien Parneviks har gjort succé på TV3. Singeln Ain’t No Saint’s framfart på Spotify (tvåa på svenska listan och virala världslistan, etta på svenska virala listan) har säkerligen fått skjuts av exploateringen i tv och Pegs stora Instagramfölje.

Men till skillnad från Paris Hilton känns Peg Parnevik som en artist som kan bli något mer än en singel. Hon är en säker sångerska med värme i rösten som med den här luftiga r&b-poplåten ger en första vink om den kommande sommaren.

Låten har hon skrivit tillsammans med The Kennels Josefin Glenmark och Erik Lewander. Den sistnämnde har bland annat har haft låtskrivarframgångar i Sydkorea och i svenska Melodifestivalen (senast JTR: Building It Up). Ain’t No Saint låter som något som vi kan få höra om och om igen i såväl P4 som i kommersiell radio under våren.

Christel Valsinger

Lyssna här: