17 mars 2016

MUSIKBOLAG Rein till Playground Music

EP-aktuella artisten Rein har ingått avtal med Playground Music. En ny singel kommer före sommaren.

Rein, som egentligen heter Joanna Reinikainen, har väckt stort medialt intresse i samband med sin självbetitlade 5-spårs EP som släpptes i början av året.

Fredrik Strage skrev i DN att Rein har ”mer attityd än någon annan svensk debutant i år” och  vidare att ”när Rein spelar den primitivt piskande Born To Die känns all annan musik meningslös”.

Adam Koskeleinen på Musikguiden P3 skriver: “att den gamla genren Electronic Body Music skulle kännas fräsch igen 2016 hade jag aldrig kunnat förutse. Men svenska Rein lyckas väcka tillbaka synthpunken från de döda. Dock är det inte frågan om nostalgifest, utan Rein har lyckats sätta en modern twist på det”.

Nu är Rein i studio och jobbar på nytt material efter att ha skrivit avtal med Playground Music Scandinavia AB för världen. En ny singel kommer före sommaren.

”Det här känns som ett oerhört spännande steg att ta för Rein. Vi har väldigt stora visioner med det här projektet och ser fram mot att förverkliga dem tillsammans med Playground Music”, säger Andreas Jismark, manager i ett pressmeddelande.

”Rein är unik. Inte bara med svenska mått mätt utan även internationellt. Ingen annan gör vad Rein gör och dessutom så otroligt bra och övertygande med en energi och drivkraft som jag inte sett hos många andra artister så tidigt i deras karriär. Det ska bli otroligt kul att få hänga med på denna resa”, fortsätter Patrik Larsson,  A&R på Playground Music.

På bilden från vänster: Patrik Larsson (A&R Playground Music), Rein (artist) och Andreas Jismark (manager).